Снимка: iStock

Пазаруването на продукти за грижа за кожата може да бъде обезсърчително за всеки от нас, но е особено предизвикателство за хората с чувствителна кожа. Козметичните съставки, в които останалият свят се кълне, може лесно да доведат до дразнене. Продуктите, които осигуряват на приятелките ви чист, сияен тен, могат да причинят сърбеж и зачервяване за чувствителната кожа.

Едно нещо, което може да улесни грижата за кожата в този случай е да знаете какво не трябва да използвате. Продължете да четете, за да разберете какви съставки да избягвате, ако имате чувствителна кожа.

Какво представлява чувствителната кожа?

Чувствителната кожа е общ термин за типове кожа, които са по-реактивни и уязвими към външни дразнители от околната среда, козметични продукти, диета и начин на живот. Този тип е по-склонен към атопичен дерматит и други кожни заболявания, като се характеризира с временна чувствителност и показване на признаци за нарушена кожна бариера. Ако имате чувствителна кожа, фокусът ви трябва да бъде насочен върху възстановяването на защитната бариера, успокояване на дразненето и избягване на всичко, което може да предизвика реакция в бъдеще.

Важно е да се отбележи, че има разлика между чувствителна и раздразнена кожа. Последното е термин, използван за описване на острото състояние на възпалена кожа. Често чувствителната кожа става сенсибилизирана. Но дори и хората без чувствителна кожа могат да развият раздразнения в отговор на определени външни фактори като стрес от околната среда, агресивни продукти, прекомерно ексфолиране или абразивни лечения.

Съставките, които да избягвате можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase