Снимка: Istock

Доверието във връзката е една от най-важните основи, върху които отношенията стъпват. Когато партньорът ви има проблеми с доверието, трудностите започват да се появяват една след друга. Връзката става все по-трудна за поддържане, когато непрекъснато трябва да доказвате верността си. Ако партньорът ви има проблеми с доверието без вие да му давате поводи за това, нещата могат да станат още по-сложни. С времето се натрупват проблеми, които е трудно да решите заедно, ако той не ви вярва.

Кои са знаците, че партньорът ви има проблеми с доверието?

1. Той показва неоснователна ревност.

Един от признаците на проблеми с доверието е, когато партньорът ви ви ревнува, без да му давате поводи. Той проявява ревност, когато говорите с приятел, колега или просто се смеете заедно с всички останали в компанията, които са мъже например. Ревността може да се прояви и към приятелките ви, които в неговите очи ви отнемат от него, откъсват ви.

2. Преглежда телефона ви или профилите ви в социалните мрежи.

Един много сериозен знак за проблеми с доверието е, ако партньорът ви скришно или явно преглежда телефона ви, иска паролите ви за достъп, следи ви в социалните мрежи с анонимни профили или директно влиза във вашите профили, за да прочете съобщенията ви. Това токсично поведение ще съсипе не само връзката ви, но и може да доведе до потиснатост, ниско самочувствие, депресия и силен стрес.

Източник: 5 знака, че партньорът ви има проблеми с доверието 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase