Снимка БГНЕС
fallback

Мечтаната ваканция може да се окаже кошмар за всички, които птръгтват към Италия следващите няколко дни. Очаква се толкова голям брой туристи да се насочат към популярните дестинации в страната по време и след големия празник, че се въвеждат специални мерки, за да се държат туристите под контрол.

Министерството на туризма на Италия съобщава, че 13 милиона италианци ще пътуват в страната около 15 август, когато страната празнува заедно Ферагосто - древен празник, въведен за първи път от основателя на Римската империя Август, за да даде почивка на работниците, и католическия празник Успение Богородично, както и дните след това.

Ако към тях се прибавят и милионите туристи, които посещават страната, това е рецепта за хаос, лошо поведение и нещастни случаи, които редовно попадат в заглавията на вестниците в Италия и по света.

Ето защо на много места се въвеждат нови правила и технологии, за да се опитат да овладеят хаоса.

От остров Сардиния до петата част на италианския ботуш Пулия достъпът до много популярни плажове вече се предоставя само с резервация в приложение в опит да се контролира броят на тълпите. Междувременно, според съобщения в италианските медии, през следващите дни на пясъка е забранено да се използват пластмаси, да се пуши, а в някои случаи дори да се използват кърпи и столове.

На някои плажове на остров Сардиния, където това лято има рекорден брой туристи, е забранено използването на камъни за закрепване на плажни чадъри. Общините Санта Тереза ди Галура и Сант'Антиоко съобщават, че всеки, който не спазва изискванията, ще бъде глобен с 500 евро (550 долара), съобщават местните медии.

В Сардиния кметът на североизточната част на град Олбия забрани късното нощно плуване, къмпингуването на плажа, паленето на огън и дори използването на шезлонги и кърпи през нощта, за да се опита да ограничи нощните забавления, въпреки че крайният срок за изключване на музиката в 5 часа сутринта може да се стори на някои прекалено щедър.

На други места правилата са по-строги. В Сасари, Северозападна Сицилия, музиката трябва да спре в 2 ч. сутринта. В курортните анклави Платамона, Порто Феро и Арджентиера границата е 3 ч. сутринта, според наредба, публикувана от кметовете на острова.

В Рим, Флоренция и Венеция са инсталирани временни светофари като мярка за контрол на тълпата в зоните с интензивен пешеходен трафик, за да се попречи на хората да си правят селфита и да блокират движението, пише "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Пепа Бойчева

преди 1 месец

Мнооо тьпа и с66ьркана статийка уж за глобалното затопляне,пък мина през туризма и отиде в Диджитал слейвъри... Пепи,на колко пици с кристали си,момиче? :) :) :)

1

Анонимен

преди 1 месец

народа се забавлява, пътува незабравими моменти , а в евразия само за танкове и бомби мислят.

fallback