Снимка БГНЕС
fallback

Медалите на олимпиадата в Париж са може би най-френският продукт на игрите. Те са в кутии на “Луи Вюитон”, една от най-скъпите марки в света.

Дизайнът е на бижутерската къща “Мезон Чуме”, която е на 240 години и нейният първи клиент е императрица Жозефин Бонапарт. Изработени са в Монетния двор в Париж, който е изработил и тези за игрите преди един век.

На всеки медал е изобразено лицето на Мариан, символа на републиката, който е вписан и в емблемата на олимпиадата. В средата има шестостен, който е нещо като карта на Франция.

Медалът е изработен от оригинално парче от Айфеловата кула, което е запазено след реконструкцията в началото на ХХ век. Лентите са направени в Сент Етиен, върху тях също е изобразена Айфеловата кула, като тези на паралимпиадата ще в оригиналния цвят на монумента.

На гърба на тези за паралимпиадата ще има надпис на брайловата азбука за хора с проблеми със зрението, пише 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 месец

Фирмата е Шоме . 🤦♀🤦♀🤦♀

15

Някой си

преди 1 месец

Голяма омраза към Франция и към всичко по света, но то на неможачите друго не им остава. Гроздето е високо и затова е кисело... не могат да си позволят нищо от това и затова плюят тук и във фейсбук. Типична българска неделна идилия!

14

Анонимен

преди 1 месец

Айде не ни занимавайте повече с това гей шоу. Да правят каквото си искат, няма да гледам и 1 минута от него. Жалко за спортистите, които си мислят, че са отишли там на спортно състезание, а са просто статисти в евроатлантическа транс - гей пропаганда

fallback