Снимка: iStock

В един перфектен свят, във влажна лятна сутрин, щяхме да се изтърколим от леглото с меки, разрошени плажни вълни и да си проправим път към банята или бюрото за работа с прическа, напълно готова за излизане. В действителност обаче, 10 секунди след стъпването ни извън прага на къщата, без значение дали сме се накъдрили или изправили, косата ни има свое собствено мнение и всичките ни усилия отиват на вятъра.

Когато температурата е висока, а влажността е още по-висока, последното нещо, което всяка от нас иска, е косата ѝ да залепне по тила или челото и да провали цялото ни настроение. Нещата стават още по-лоши, когато сме отделили време и нерви за обработка на кичурите с топлинен инструмент на 30-градусова жега, но и тези усилия не се увенчават с успех. Така хем сме си изгубили времето, хем сме се изпотили допълнително преди работа.

Добрата новина е, че има много прически, които могат да бъдат направени без топлинни инструменти или много усилия сутрин. Оставете машата и пресата, за да изпробвате тези лесни стилове без топлина през лятото.

Прически без топлинни инструменти

1. 50-50

Ако имате къдрава коса, знаете, че топлината и влажността могат да бъдат най-големият ви враг. Обикновено полувдигнатата, по-спуснатата прическа като тази може лесно да се постигне с шнола или фиба. Като премахнете по-голямата част от косата от лицето си, ще можете да си гарантирате, че кичурите ви няма да се изпотят твърде много.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase