Снимка: Istock

Малко са хората, които започват деня си с нещо друго, а не с чаша ароматно кафе. В следващите редове ще ви споделим как да почистите вашата кафемашина. Но първо да изясним нещо важно. Почистване на машината или премахване на котлен камък – каква е разликата?

За да получите възможно най-добрата напитка, важно е да почиствате кафемашината си ежедневно, както и периодично да премахвате котления камък.

Ежедневното почистване ви помага да се справите с пръски кафе, масла от кафе и други остатъци, които лесно се отстраняват с бързо изплакване или сапунена вода.

Отстраняването на котления камък премахва варовика, натрупан във вашата кафемашина, който се причинява от натрупването на калций, магнезий и други минерали, които влизат в състава на водата. Процесът на отстраняване на котлен камък може да включва почистване с оцет или специални таблетки за отстраняване на котлен камък.

Как да почистите кафемашината?

Почистването на кафемашината е жизненоважно за страхотно вкусно кафе. За да го направите, ще са ви нужни само: нежен сапун, топла вода и мека кърпа. Използвайте влажна кърпа, за да избършете външната част на кафемашината.

Избърсвайте и дюзите всеки ден, за да премахнете пръските и остатъците от кафе.

Разбира се, не трябва да слагате кафемашината например в мивката. Проверете упътването на производителя, за да видите кои части на кафемашината трябва да се мият на ръка. Това обикновено включва повечето подвижни части, включително каната за кафе, капака, филтърната кошница, филтъра за многократна употреба и резервоара за вода. Ако не можете да измиете тези предмети веднага, изплакнете ги в топла вода и ги оставете да изсъхнат. Някои части може да са подходящи за миене в съдомиялна машина.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase