Снимка: iStock

Лятото ни кара да променим рутините си, като започнем с дрехите и след това с най-големия орган в тялото - кожата. Това е идеалното време да си набавите витамин D и, ако сте склонни, да си върнете загара, който сте загубили през зимата. 

Но какво трябва да направите след излагането на слънце? Тогава започва истинската грижа, особено ако сте прекарали дълъг ден на плажа или край басейна. Слънцезащитният крем е задължителен, но той не може да върши чудеса от храброст. Затова е важно да помислим за грижата след слънце, особено ако кожата ви е чувствителна или склонна към проява на алергични реакции и по-сериозни слънчеви изгаряния. 
 
Вижте тези шест основни начина да се грижите за кожата си, след като сте я изложили на слънце, за да я подмладите и да предотвратите преждевременното стареене. 
 
6 лесни начин да се погрижите за кожата след слънце
 
1. Освежаващ душ
 
Докато се печете под жаркото слънце на плажа, кожата се покрива с пясък, сол и дори хлор, което може да я дехидратира. Най-доброто нещо, което може да направите в този момент, е да си вземете студен, освежаващ душ. Това ще помогне за охлаждане на кожата и ще я поддържа чиста. И ако трябва, нанесете отново слънцезащитен крем. 
 
2. Дълбоко почистване
 
След ден на забавления на плажа е най-добре да почистите всичко, за да се отървете от всякаква мръсотия, която често идва от слънцезащитен крем, смесен с пот и други остатъци. Използвайте любимата си пяна или гел за почистване и нанесете върху цялото си тяло, след което изплакнете добре. 
 
3. Овлажняващ тласък
 
Вземането на освежаващ душ и почистването не са достатъчни. Кожата трябва да се овлажнява всеки ден, още повече след излагане на слънце. Дерматологът Франческа Фуско обяснява, че колкото по-изгоряла е кожата, толкова повече хидратация губи. Ето защо трябва да пиете много вода, като същевременно използвате и хидратиращ крем или лосион. Още по-добре е, ако продуктът идва направо от хладилника, за да придаде на леко влажната кожа хладно, успокояващо усещане. 
 
Цялата статия четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase