Снимка: iStock

 Лятото вече официално е тук, което ни напомня, че отново сме закъснели с влизането във форма. Започваме да търсим начини за бързо стягане на тялото, изгаряне на мазнини и премахване на излишните килограми. Промяната на тялото обаче изисква време, с което трябва да се съобразите. Истината е, че няма магическа пръчка, с която да станете по-слаби и стегнати за ден. Ако чуете или видите някъде, че се предлагат начини за бързо натрупване на мускулна маса и изгаряне на мазнини, бъдете сигурни, че ви лъжат. 

Въпреки че трябва да се ангажираме с доста дълъг процес на промяна, понякога искаме бързо решение, което ще ни помогне да останем мотивирани и да следваме рутината стриктно. Независимо дали става въпрос за събитие, за което искате да се почувствате най-добре или имате нужда от малко мотивация, понякога искате краткосрочни ефекти, а не дългосрочни цели. Затова имаме няколко съвета, които ще ви помогнат да се почувствате малко по-добре възможно най-скоро.
 
Преди да навлезем в това, знайте, че „тонизирано“ не е начинът, по който се виждате в огледалото. Това не означава шест коремни плочки или дефинирани бицепси – това е да се чувствате силни, уверени и свързани с тялото си. Независимо от размера на дънките ви или колко килограма можете да вдигате във фитнеса, вие заслужавате да се чувствате като най-добрата версия на себе си. За онези дни, когато искате да оптимизирате здравето си, за да се почувствате възможно най-добре възможно най-скоро, ние имаме съвети, които да ви помогнат да подобрите храносмилането, енергията, силата и общото благосъстояние.
 
8 лесни стъпки за по-тонизирано тяло
 
1. Вдигайте тежести
 
Въпреки че основните предимства на силовите тренировки са добри в дългосрочен план - изграждане на мускули, подобряване на здравето на костите или предотвратяване на хронична болка - те са достатъчно добри и за извличане на незабавни ползи. Силовите тренировки не само ще подобрят енергията и настроението, но и ускоряват метаболизма ви, така че ще почувствате ефектите часове след края на сесията. 
 
Когато вдигате тежести, вие всъщност разграждате мускулите, като произвеждате микроразкъсвания в мускулните влакна. Часове след това тялото работи усилено, за да поправи тези микроразкъсвания. След вдигане на големи тежести, тялото ще изпомпва кръв към мускулите, за да ги насити с кислород и да осигури хранителни вещества за възстановяване на микроразкъсванията. Това сигнализира за мускулен растеж в дългосрочен план, но в краткосрочен план определени мускули може да изглеждат по-големи или "по-тонизирани" след силова сесия поради процеса на възстановяване. След като вдигнете големи тежести, може да забележите малко повече дефиниция поради натрупването на кръв и течност в мускулите. 
 
2. Дайте приоритет на качествения сън
 
Вече знаете, че трябва да спите 7-9 часа. Но ако искате да се почувствате незабавно по-здрави и по-тонизирани до утре, първото нещо, което да подобрите, е сънят и то качественият. Когато спите, тялото освобождава човешки растежен хормон (HGH), който след това стимулира протеиновия синтез или възстановяването и растежа на мускулите. Иначе казано - вашите мускули растат по време и заради съня. Именно затова той е известен като най-лесният начин да се почувствате по-тонизирани още на следващия ден. 
 
По време на сън човешките хормони на растежа се активират, помагайки на мускулите да се възстановят, възстановят, излекуват, растат и си почиват от микроразкъсванията, настъпили през деня. 
 
3. Направете си лимфен дренаж
 
Понякога стимулът, от който се нуждаете, за да се почувствате по-здрави за предстояща ваканция или нощна среща, не е всъщност да се почувствате по-тонизирани (известно още като увеличена мускулна сила), а по-скоро да намалите всяко естествено подуване, подпухналост или задържане на течности, които се намират върху вашите мускули. На сцената изгрява лимфният дренаж. Тези масажи могат да помогнат да се отървете от излишната течност в тялото. 
 
Техниката е насочена навсякъде, където има прекомерен оток (подуване), като манипулира специфични области в тялото ви, за да насърчи дренажа на лимфната течност към лимфните възли, където се филтрира и връща обратно в кръвния поток. Лимфният дренаж е важна част от подпомагането на системата за детоксикация на тялото. Не е предназначен да се използва като метод за бързо отслабване, а по-скоро да помогне за намаляване на всяко подуване, задържане на течности или подпухналост, които могат да пречат на тялото да работи и да се чувствате добре. 
 
Цялата статия прочетете на Tialoto.bg
 
Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase