Снимка БГНЕС
fallback

Ако някога сте посещавали разкопките от античния град Хераклея Синтика край Петрич, направете го отново, защото обектът вече изглежда различно, а откритията там стават все повече.

Достъпът до древния град, който трудно оставя човек равнодушен, и който впечатлява с мащабите, размерите и автентичността си- вече е съвсем спокоен и реален. В истински хит и туристическа дестинация номер 1 в региона се превръща Хераклея Синтика, защото изгледът, който вече имат разкопките там, са наистина впечатляващи, предава БНР.

"Отворихме обекта в края на април месец, Над 5000 души са го посетили, което е впечатляваща цифра. Интересът е много голям", заяви Катя Стоянова, ръководител на проекта. Археологическият обект е напълно променен благодарение на изпълнен проект на Община Петрич за реставрация и консервация. Достъпът до Хераклея Синтика е в отлично състояние откъм село Рупите. Предстои ремонт и на пътя откъм Комплекс "Ванга". Вече са осигурени и пари за следващи разкопки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 3 седмици

Аз обичам да ходя на остров Лезбос!

7

фермер

преди 3 седмици

В бедния северозапад са само роми . Те живея формално, създават семейства формално и отглеждат децата си формално. Но са центъра на Баланса по демографски продукт

6

обикновен българин

преди 3 седмици

Само да припомня. Всеки ученик з знае , че Петрич е най големия мафиотски град в България от времето на Социализма на Живковизма . Града на трите граници със специалната митническа зона. След 1998г. Мафията се почувства напълно Свободна и до днес . Няма бедени в този район. И с пълно лежане от 24 часа пари печелят

fallback