Снимка: iStock

С наближаването на лятото и все по-големия интерес към слънцезащитните продукти, както трябва да бъде, козметичният пазар се разширява по-бързо от всякога. Поради това може би сте забелязали повече гримове със слънцезащитен фактор, спрейове и стикове за повторно нанасяне, а сега и нарастващ брой слънцезащитни масла. Напомнящи за маслата за тен по текстура, но наситени със SPF, тези продукти променят нещата, когато става въпрос за защита на кожата.

Но дали всъщност са също толкова безопасни и ефективни, колкото традиционния слънцезащитен спрей или лосион? Преди да хукнете към близката дрогерия и да търсите масло, което да ви осигури по-силен загар, но в същото време да ви снабди с известна защита срещу увреждане на кожата, вижте какво може да научите за този продукт. Тук разкриваме как точно да го използвате и колко добре действа.

Важността от слънцезащитата

Слънцезащитният крем е задължителен във всяка рутина и имате широк набор от подходящи опции, за да намерите най-добрия за вас. Все пак има няколко стандарта, на които трябва да обърнете внимание, когато пазарувате. Дерматолозите отбелязват, че трите основни фактора, които трябва да търсите в слънцезащитния крем, са фактор 30 или по-висок, широкоспектърна защита (UVA/UVB) и водоустойчивост.

Цялата  статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase