Снимка: iStock

Антибиотиците са чудо на съвременната медицина, помагайки на хората да се възстановят от инфекции, които преди малко повече от 100 години може да са били фатални. Въпреки че са сравнително ново медицинско лечение, естествените антибиотици съществуват от милиони години. Всъщност кухнята е дом на много естествени антибиотици. Подобно на вашата имунна система, естествените антибиотици в храната предпазват от вредни микроорганизми.

Могат ли естествените антибиотици, намиращи се във вашата кухня, да са ви полезни? Нека да видим какво има да каже науката.

Разбиране на естествените антибиотици
Естествените антибиотици са биоактивни вещества в растенията, които се борят с вредните микроби. Въпреки името, естествените антибиотици нямат същите механизми на действие като антибиотиците, отпускани с рецепта.

Храната съдържа вещества, които предпазват от бактерии. Тези вещества се наричат ​​антимикробни агенти и те могат да убият, спрат или забавят растежа на бактерии и други микроорганизми. Антимикробните средства не са същите като антибиотиците. Антибиотиците са лекарства с рецепта, които инхибират, увреждат и унищожават вредните бактерии.

Цялата  статия четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase