Снимка: Pixabay
fallback

Дори рискът от вродени заболявания може да бъде намален чрез водене на здравословен начин на живот, казва диетологът и декан на Училището по обществено здраве към китайския университет Zhejiang Сюе Ли. Той изброи четири фактора за дълъг живот в разговор за CNN.

Лий каза, че е участвал в проучване, което доказва влиянието на ежедневните навици върху продължителността на живота.

Според него хората с генетично предразположение към животозастрашаващи заболявания са живели средно с 5,5 години по-дълго, ако са следвали здравословни навици.

„Идентифицирахме оптималната комбинация от начин на живот, която включва четири фактора: отказване от тютюнопушенето, редовна физическа активност, достатъчно сън и здравословна диета“, каза Лий. Специалистът уточни, че ако тези четири фактора не се спазват, рискът от по-ранна смърт нараства със 78 на сто. Това се случва независимо от наличието на вродени здравословни проблеми, заключи Лий.

По-рано лекарите установиха, че изблиците на гняв могат да провокират инсулти, инфаркти, както и бъбречни и сърдечни заболявания. Те обясниха, че хората, които често се ядосват, имат по-малко еластични кръвоносни съдове, което е фактор за развитието на сериозни заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

ЩЕ СЕ НАУЧИМ !

преди 1 месец

Изблиците на гняв могат да провокират инсулти . . . Разбрахте ли мъже за вас е ! За да не става това трябва да живеете сами ! Без много роднини , по възможност никакви . Идете в съдилищата за да се убедите !

17

Анонимен

преди 1 месец

В момента "здравословното хранене" ни води до затлъстяване, сърдечни проблеми, диабет и т.н. От 70те, когато обявяват месото и животинските мазнини за вредни и налагат зеленчуци(То и тогава рядко и на каква цена е имало домати зимата, та да си веган?). Налагат олио и транс мазнини като здравословни срещу мас и масло за готвене. Ограничават месото. Опа, 80те затлъстяване не на 1%, а на 20%. Сърдечни вместо да падат,рязък скок.Повече рак,изведнъж и деца имат диабет...Днес 60-70% наднормени.

16

Анонимен

преди 1 месец

Май му на ли цензурират вече? Та... тази м преди 10000г видно от египетските мумии покрай диетата на хляб и повече растения и по-малко месо почва да заболява.Египетските мумии имат признаци на затлъстяване, диабет, кариеси се виждат за първи път в останки.М яде пак много месо и няма друго освен мас и масло, няма домати, краставици, картофи(не е открила Америка).олио- 1930 за първи път машинното масло от 19ти век става храна заради изместването си от петролните масла. Лъжат ни и от там сме болни.

fallback