Снимка: Istock

Ако сте от дамите, които обичат реда във всяка сфера от живота си, може би прекарвате много от свободното си време в разтребване и подреждане на дома. Но колкото и това да ви доставя удоволствие, със сигурност може би ви отнема и доста време и вероятно искате да съкратите поне малко този процес. Ето защо в следващите редове ви предлагаме няколко трика, които ще ви помогнат да поддържате дома си винаги подреден.

Разчиствайте редовно

Безпорядъкът е най-големият враг на вашия дом. „Редовно разчиствам. Ако си купите пет нови ризи, пет стари ризи трябва да излязат от дома ви“, това споделя Джил Мур, сертифициран специалист по организация и собственик на Organized Jill. „Има ограничено количество налично пространство в килера и искам да мога бързо и лесно да намирам дрехите си, без да се налага да ги натъпквам прекалено силно“, това пък споделя Алана Фрост, основател и главен изпълнителен директор на Alana’s Organizing. Според специалистката, не трябва да се чака цяла година, за да се направи голямо пролетно почистване.

Тя добавя, че обикновено минава през къщата си около три до четири пъти годишно и почиства това, което не се използва. „Когато се прави на всеки няколко месеца, не е толкова натоварващо и е по-лесно да решите какво да задържите или дарите, защото вземате по-малко решения“. „По този начин нищо не остава в къщата много по-дълго, отколкото е необходимо, и нещата никога не излизат извън контрол.“

Пробвайте с микроорганизиране 

Ако искате да имате организиран дом, погрижете се да си направите микроорганизирани зони в дома, в помещения като кухня, баня или перално помещение. В тях има много малки предмети, които често буквално са натъпкани на едно място. Затова използването на органайзери за чекмеджета, контейнери и отделни зони за всяка група и категория може да поддържа нещата в ред. Това също така улеснява намирането на това, от което се нуждаете. Всеки предмет в дома ни има едно определено място. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase