Снимка: iStock

Лошите храни, които консумирате късно вечер, влияят върху способността ви да спите през цялата нощ. Дали можете да избегнете някои от тези храни зависи изцяло от вас, но имайте предвид, че ако не се радвате на здравословен нощен сън, може причината да е в хранителните ви навици.

Повечето възрастни се нуждаят от шест до осем часа сън на нощ. Много хора не са наясно, че това, което ядат вечер играе много голяма роля в това дали спят спокойно през нощта.

Много храни имат скрити захари, пълни са с наситени мазнини или с кофеин, което ги прави много лош избор за храна особено късно вечер. Тук разкриваме най-проблемните храни, които трябва да избягвате, ако искате да имате качествен сън.

А ето и кои са най-лошите храни и напитки за късно вечер:

1. ЗЪРНЕНИ ХРАНИ С ВИСОКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ЗАХАР

Зърнените закуски, приготвени с допълнителна захар, може да са вашият предпочитан начин да започнете деня, но е най-добре да ги избягвате, когато става въпрос за вечерна закуска. Тук включваме глазирания корнфлейкс, който също може да доведе до скок на кръвното ви налягане, докато се опитвате да заспите и така да ви лиши от шанса за добър нощен сън.

2. СУШЕНИ ПЛОДОВЕ

Сушените плодове са страхотна закуска през други часове на деня - особено ако сте имали само лека закуска и имате нужда от като междийнно хранене. Причината, поради която са толкова силно препоръчвани от диетолозите (при условие, че не е покрит със захар за вкус), е, че много видове сушени плодове са с високо съдържание на фибри. За съжаление, това прави сушените плодове една от най-лошите храни за ядене късно вечер.

Храните с високо съдържание на фибри, подобно на храните с високо съдържание на протеини, отнемат повече време за храносмилане. Така че, когато лежите в леглото, може да почувствате известен стомашен дискомфорт и дори болезнени газове.

Цялата  статия можете четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase