Снимка: iStock

Причините за изтъняване на косата при жените варират от избор на начин на живот до медицински състояния. В тази статия ще ви изброим най-често срещаните, за които трябва да внимавате.

Ако се чудите какво причинява вашия косопад или сте забелязали напоследък промени в дебелината на косъма ви, не бързайте да се тревожите. В много случаи това е напълно нормален процес.

Всички наши космени фоликули преминават през фази на растеж, по време на които косата се удължава, последвана от период на почивка (наречен телогенна фаза). Това е, когато косата пада и нова коса я замества. Ако нещо се случи по време на последния етап от този цикъл, за да се предотврати повторното израстване, някои области може да започнат да изтъняват. Това може да бъде и една от основните причини за косопад при жените.

Гъстотата и текстурата на косата ни естествено се променят с възрастта, но някои избори на начин на живот могат да помогнат за ускоряване на процеса. Повечето жени няма да изпитат голямо изтъняване на косата, както при някои мъже, но е нормално да видите, че дебелината на косъма ви намалява с напредването на възрастта.

А  какво причинява изтъняване и оредяването на косата при жените най-често и дали косата ще може да порасне отново разберете от Тaloto.bg

Източник: Tialoto.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase