Снимка: iStock

В един идеален свят всички щяхме да изчисляваме щателно своите макроси и да приготвяме идеално балансирани ястия три пъти на ден. Но в действителност много от нас имат начин на живот с оскъдено свободно време, който редовно включва хапване на крак или в движение, което прави предизвикателството да се консумират точните количества хранителни вещества още по-трудно. Примерен случай е протеинът.

Известен като градивния елемент на тялото, протеинът е от решаващо значение за растежа и възстановяването на тъканите като мускули, кожа, коса и органи. Но той прави много повече от това. Протеинът също играе важна роля в хормоналната регулация, имунната функция, производството на енергия и поддържането на здравословен метаболизъм. Накратко, приемането на правилното количество протеин ви помага да се чувствате и изглеждате по най-добрия начин. Но какво количество е точното за всеки човек?

Обикновеният възрастен се нуждае от 0.8 грама протеин на килограм телесно тегло. Това обаче е без да се вземат предвид нивата на активност, различните болестни състояние, възрастта, бременността и кърменето - всичко това може значително да увеличи нуждите ви от протеин.

Бърз и лесен начин да увеличите приема си на протеин е с протеин на прах. Смесена в сутрешната ви овесена каша или в смути, една лъжица може да осигури приблизително 20 до 25 грама протеин в лесно усвоима форма. Но как да изберете най-добрата опция за вас? По-долу ви разкриваме всичко, което трябва да знаете за прахообразните смеси и как да ги консумирате по най-здравословния начин.

Какви са източниците на протеин на прах разберете от Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase