Снимка: Istock

Любовта не може да бъде поставена в граници и да ѝ бъдат наложени правила. Това в кого се влюбваме, как се влюбваме и как протичат отношенията ни е нещо, което не може да се ръководи от правила и норми, защото пътищата на любовта са наистина многообразни и зависят от много фактори, както личностни, така и свързани с обстоятелствата и житейските ситуации, в които попадаме.

И все пак, когато се влюбим и създадем връзка с човека, когото обичаме, има общовалидни правила, които ако следваме, ще ни бъде по-лесно да установим хармония в отношенията и да бъдем щастливи.

Кои са правилата в любовта, важни за щастието и хармонията?

Обичайте преди всичко себе си, след това партньора си

Едно от най-важните неща в любовта е любовта към себе си. Не можете да очаквате някой друг да ви обича, ако вие сами не цените себе си и не показвате, че се уважавате и обичате такива, каквито сте. Ако възлагате на партньора си да ви обича и му показвате тези свои очаквания всеки ден, но същевременно показвате, че не се харесвате, имате скрупули, имате съмнение в качествата си и ниско самочувствие, такова отношение ще получите от него, а и от всички останали.

Бъдете внимателни какво казвате

За щастлива връзка е важно винаги да мислите, преди да говорите. Ако сте ядосани, можете да кажете нещо, за което после да съжалявате. Нараняването на чувствата и егото на партньора ви е опасно за връзката ви, защото дори да се извините след това, думите остават запомнени и могат да причинят сериозни щети на отношенията.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase