Снимка: Istock

Продукти:

  • 4-5 връзки репички
  • 3-4 с.л. гъсто кисело мляко
  • 1 глава лук шалот, ситно нарязана
  • няколко стръка наситнен копър
  • 3-4 с.л. пресен лимонов сок
  • 2-3 с.л. зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  • Репичките се измиват и нарязват на тънки филийки.
  • Слагат се в купа.
  • Към тях добавете нарязания лук, лимоновия сок, зехтина, солта, черния пипер и копъра.
  • Всичко се разбърква добре и се оставя да престои 15 минути.
  • На финала се добавя киселото мляко и салатата отново се разбърква.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase