Снимка Фейсбук

Най-добрият сандвич в целия свят се приготвя в Турция според класация на онлайн пътеводителя за традиционна храна "Тейст Атлас" (Taste Atlas), за която съобщава турската телевизия Хабертюрк.

Турският дюнер томбик покорява върха на новата кулинарна класация на сандвичите, известни с уникалните си вкусове по целия свят. Основна съставка в този сандвич е месото, печено на въртящ се шиш, което се поставя в разрязано по дължина хлебче. Сандвичът с хрупкава коричка и мека сърцевина, в който често се поставят и други съставки - различни зеленчуци и сосове, получава 4,7 от общо пет звезди.

На второ място в класацията е ливанският сандвич шауарма, а трети - виетнамският бан ми. Четвъртото място е отделено за канадския сандвич с пушено месо от Монреал, а петата позиция отново е запазена за виетнамския бан ми, но този път с добавка от месо, краставица, туршия от ряпа, морков и майонеза.

Следващите места в класацията остават за други апетитни предложения - мексиканските сандвичи тортас (шести в класацията), американският сандвич с рачешко (седми), аржентинският сандвич с говеждо месо (осми), италианският моцарела ин кароца (девети) и португалският прего (десети), предаде БТА.    
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase