Снимка: Istock

Франция безспорно е страна, която е център на модата, а нейните жители често пъти са споменавани като едни от най-стилните хора на планетата. Затова в следващите редове ще почерпим малко вдъхновение и ще надникнем в гардероба на французойките. Какво няма да намерим там?

Дрехи с лого

Логоманията се възроди през 2022 г., но не очаквайте скоро тази тенденция да набере скорост в Париж. Французойките нямат нищо против да демонстрират катарама за колан или лесно разпознаваема чанта на известен дизайнер, но това е мястото, където откритото брандиране спира.

Носенето на пуловер и бижута от една и съща марка или пък изцяло брандирана чанта се счита за „прекалено много“. Ако искате да покажете класа, достатъчна е една малка емблема като катарама на колан, закопчалка за чанта или дори обеци. Това е напълно достатъчно, стига да е единственото лого, което включвате във външния си вид. За французойките модата трябва да се използва, за да се чувствате добре, а не да демонстрирате бюджета си за пазаруване пред света.

Спортно долнище

Това не трябва да е изненада, тъй като един от принципите на френската мода е да се обличаш добре дори и за най-ежедневните ангажименти. За разлика от дънките или огромния мек пуловер, спортните панталони винаги ще изглеждат като облекло за фитнес.

Ако наистина не искате да се откажете от удобните си спортни дрехи, опитайте вместо това да ги замените с матови черни клинове. Те са също толкова удобни и могат много по-лесно да се съчетаят с блейзър и ниски обувки или пуловер до бедрата и ботуши.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase