Снимка: Istock

Макар и да ви се струва лесна работа, домакинството всъщност изисква много време и безспорно е работа, която понякога може да бъде поверена в ръцете на професионалисти. В следващите редове ще ви споделим и няколко трика, които научихме от тях:

Почиствайте кухнята всеки ден

Можете да си отдъхнете спокойно! Споделяйки това, професионалистите искат да уточнят – не цялата кухня, а само частите, които са били използвани – като плота и печката, дръжката на хладилника, мивката и др. „Новата“ кухненска мръсотия е лесна за почистване. Когато обаче мине известно време, останките от храна се втвърдяват и стават трудни за отстраняване.

Почиствайте най-трудните места

В кухнята това може би е печката; в банята това е душът. В други помещения това вероятно ще е вентилаторът на тавана, полилеят или нещо друго. Старайте се да поддържате тези „точки“ винаги чисти, така, започвайки почистването, ще сте свършили работата си наполовина.

Почиствайте техниката

Дистанционното за телевизора, компютърните клавиатури и контролерите за игрови конзоли, могат да бъдат „магнити“ за микроби. Използвайте влажна кърпа от микрофибър, за да почистите замърсяванията и праха, след това чиста кърпа, напръскана с дезинфектант, за да се справите с микроби и вируси. За труднодостъпните места на вашата клавиатура, обърнете я „с главата надолу“ и почукайте внимателно. Отстранете упоритите замърсявания с лепяща бележка, сгъната на две (с лепкавата страна навън).

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase