Снимка: Istock

Продукти:

  • 1/3 чаша зехтин
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • ¼ чаена лъжица червен пипер на флейки
  • 1 чаена лъжица сушен риган
  • 3 бр. филе от аншоа или на вкус
  • 1 пакет спагети
  • ½ чаша маслини каламата или черни по избор
  • ¼ чаша каперси
  • 300 г домати от консерва, отцедени

Приготвяне:

  • Кипнете подсолена вода и сварете спагетите за 8 до 10 минути. Отцедете и оставете настрана.
  • Загрейте зехтина в дълбок тиган.
  • В него запържете чесъна и лука, докато станат прозрачни и покафенеят или около 3-4 минути.
  • Добавете червения пипер, ригана и аншоата.
  • Разбърквайте още 2-3 минути, докато аншоата започне да се разпада.
  • Добавете доматите в тигана, увеличете котлона и оставете получения сос да заври.
  • С дървена лъжица притискайте доматите и останалите съставки така, че да се разпаднат и смесят добре.
  • Гответе около 10 минути, докато сосът се сгъсти и редуцира.
  • Добавете маслините и каперсите към соса.
  • Накрая добавете отцедената паста, разбъркайте, за да се смеси със соса и сервирайте.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase