Снимка БГНЕС

Военнослужещи на Руската федерация са провели необичайна спецоперация срещу позициите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Авдеевка, съобщава военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке.

Отбелязва се, че около 20 януари в руските военни Telegram канали са започнали да се появяват съобщения за успешна операция на силите на Москва. Според съобщенията разузнаването е подготвяло атаката в гръб срещу позициите на ВСУ в продължение на няколко седмици, като участниците в нея са правили минимални паузи за сън и хранене. За тренировките е използвана стара тръба, пояснява анализаторът, цитиран от Фокус.

Скоро след това са се появили и съобщения, че руските военни са се озовали в тила на ВСУ - на територията на бившия курортен комплекс "Царская охота“ в южната част на Авдеевка. Оттам те са атакували предните позиции на украинците, като са ги превзели една след друга, принуждавайки военнослужещите на Киев да се изтеглят.

Редица украински Telegram канали потвърждават версията за използването на тръбата за подготовка на нападението, пише Рьопке. Руски източници публикуваха снимки и видеозаписи на войници, които почистват тръбата и се движат през нея, допълва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase