Снимка: Istock

В днешно време е модерно да намираме „хакове“ за всичко, или казано на по-разбираем език – хитринки. Ако ви е писнало да се лутате в безкрайния лабиринт на чистенето, в следващите редове ще ви споделим кои са златните правила при почистването.

Почиствайте на момента

Независимо дали става въпрос за чаша вино, която случайно сте разлели върху килима, или може би сте пръснали малко паста за зъби върху мивката в банята, добра идея е да се заемете с „проблема“ веднага. Това се отнася особено за петна, с които, на по-късен етап ще ви бъде невъзможно да се справите.

Имайте предвид, че има няколко изключения от това правило (като калта, която трябва да почиствате само ако е суха). Не си мислете, че ако подминете пълната с чинии мивка, те някак си просто ще се изпарят. Напротив – така рискувате да „ароматизирате“ жилището с неприятна миризма.

Оставете времето да бъде на ваша страна

Малък трик за управление на времето ще направи почистването ви по-лесно и по-бързо.

Когато започнете да чистите, не забравяйте първо да напръскате с почистващите си препарати и след това да намерите друга работа, която да свършите, докато препаратът действа. Ако например почиствате тоалетната чиния, първо нанесете почистващия препарат за тоалетна чиния. Разтрийте го с четка, така че да покрие всички области вътре в тоалетната чиния. След това се заемете с оправянето например на леглото, докато почистващият препарат попие. Когато се върнете да почистите, ще можете да го направите без никакво търкане.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase