Снимка: iStock

Докато се гмуркаме с главата напред в новата година, е добър момент да направите равносметка на съществуващия си гардероб, за да видите кои артикули са остарели, коит могат да бъдат преоткрити и какви дрехи може да добавите към стила си. 

 
За 2024 година експертите казват, че може да очаквате да видите продължение на тенденциите, вдъхновени от 90-те години - като тихият лукс и офис мода, както и някои неочаквани моменти на вдъхновение - като джаз и ретро женственост. 
 
Ето какви ще бъдат модните тенденции през 2024 година
 
Обем и форми
 
Вместо твърде тесните дънки и изрязаното яке, модата през 2024 година е свързана с експериментиране с обем, дължина и форма. Може да очаквате преувеличени дължини да се появят на всички видове облекло - дълги рокли, огромни сака и дори рокли с падаща талия, които отново стават популярни. 
 
Денимът с широки крачоли отстъпи мястото на по-големите долнища, които се предлагат в различни материи - от сатен до габардин. Комбинирайте ги с подходящ голям блейзър за овърсайз мода от глава до пети. 
 
Тих лукс
 
Съвпадащ с изисканото ежедневие е тихият лукс, който е свързан с носенето на дрехи, които изглеждат супер скъпи, но не са толкова бляскави. Помислете за перфектно прилепнали по тялото блузи и панталони от висококачествени материали без наличието на огромни лога и имена на марки. Наричана още "стил на бизнесмена", тази тенденция може да бъде следвана и чрез аксесоари като чанти, бижута и обувки. 
 
Стилът на дядо
 
Официално е време да се сбогуваме с крайбрежната баба и вместо това да въведем нова мода - стилен дядо. Мислете за ретро ежедневно облекло, шикозни жилетки и дрехи по поръчка. Според модните експерти, търсене за термини като "стилът на дядо" и "еклектичен стил на облекло" нарастват съответно с 60% и 130%.
 
Какви са другите модни тенденции за 2024 година може да разберете на Tialoto.bg
 
Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase