Снимка: Istock

Продукти:

  • 8 яйца
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 2 чаени лъжици канела + ¼ чаена лъжица
  • ½ чаена лъжица карамфил
  • ¼ чаена лъжица индийско орехче
  • 1 супена лъжица захар
  • 425 г пюре от тиква
  • 3 филии хляб без кората, нарязани на кубчета
  • ¾ чаша кафява захар
  • 1 супена лъжица фъстъчено масло, леко загрято и втечнено
  • 2 супени лъжици брашно
  • 10 г счукани орехи

Приготвяне:

  • Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете форма за печене с малко мазнина.
  • Разбийте с миксер яйцата, ванилията и 2 супени лъжици канела.
  • Добавете карамфила, индийското орехче и бялата захар.
  • Прибавете тиквеното пюре и разбийте до хомогенна смес.
  • Подредете нарязаните кубчета хляб в тавата.
  • Залейте с получената тиквена смес и разбъркайте така, че да полепне по всяко кубче хляб.
  • В купа смесете кафявата захар, ¼ чаена лъжица канела, брашното и маслото.
  • С вилица започнете да смесвате съставките, докато се получат трохи.
  • Разпръснете трохите върху хлебните кубчета.
  • Печете в загрята фурна до златисто или около 40 минути.
  • Извадете от фурната и залейте с втечненото фъстъчено масло. Поръсете с орехите и сервирайте.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase