Снимка: Istock

Хладилникът е мястото, в което държим храната си. Понякога обаче прекаляваме със складирането на продукти в него, които изобщо не е необходимо да бъдат съхранявани на студено.

Може да се учудите, но някои храни, които винаги слагате в хладилника всъщност нямат място там. Вижте кои са те.

Кои са храните, които изобщо не трябва да държите в хладилник?

Картофи

Странно или не, картофите нямат нужда от охлаждане. Ако досега сте ги съхранявали в хладилника, време е да спрете да го правите. Най-добрата температура за съхранение на картофите е около 6-7 градуса, която е по-висока от тази в хладилника ви. Важно е да оставите картофите на сухо, тъмно и проветриво място. Така ще останат пресни и няма да покълнат.

Домати

Още една изненада, която може би не сте очаквали. Доматите нямат нужда от съхранение в хладилник. Прекалено ниските температури могат да увредят ценните хранителни вещества в доматите. Отделените газове от останалите продукти в хладилника ускоряват гниещите процеси в доматите и променят вкусовите им качества.

Лук

Изобщо не е необходимо да държите лука в хладилника. Той се нуждае от свежа циркулация на въздуха, а такава в хладилника няма. За да се запази свеж задълго, лукът трябва да се съхранява на тъмно, проветриво и сухо място. Стига да не го поставяте на пряка слънчева светлина, лукът може да се съхранява успешно извън хладилника.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase