Продукти:
- 1/8 ч.ч. зехтин екстра върджин
- 1 голяма глава лук
- 1 голям морков
- 1 стрък целина
- 2 стрити скилидки чесън
- сол на вкус
- консерва от 400 г домати, без люспи, нарязани
- няколко стръка наситнен магданоз и допълнително за поръсване
- ½ супена лъжица пресни листа от мащерка
- ¾ чаена лъжичка сух риган
- лют пипер на люспи – на вкус и по желание
- черен пипер на вкус
- 1 изсушен дафинов лист
- 420 г консерва маслен боб – отцеден и изплакнат
- сирене фета за поръсване – по желание
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 190 градуса.
- В голям тиган на средно силен огън добавете ⅛ чаша зехтин.
- След като зехтинът се загрее може да добавите нарязаните зеленчуци и чесъна.
- Овкусете със сол и бъркайте, докато поомекнат.
- Следва да сложите доматите и останалите подправки.
- Отново разбъркайте и добавете боба.
- Гответе около няколко минути.
- Пресипете ястието в тава за печене,
- Печете около 20 – 30 минути, докато стане леко златистокафяво.
- Премахнете дафиновите листа от ястието и поръсете с магданоз и фета сирене по желание.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
7
Дразнещо
преди 4 месецаТази рецепта не е българска, какъв е този боб с мащерка и риган, ама нали сме много модерни,има чудесни български рецепти за боб на фурна
6
Анонимен
преди 4 месецаОт облака, планината изглежда тъмна, а като се покаже малко слънце, белите къщи грейват
5
Анонимен
преди 4 месецаАз съм на кисело зеле с пилешко и свинско. Много е вкусно. А на боб със свинско, вярно не на фурна, но достатъчно гъсто, бях онзи ден и вчера го доядох. Предложенията в "Днес" изостават от мен.