Снимка: Istock

Продукти:

  • 1/8 ч.ч. зехтин екстра върджин
  • 1 голяма глава лук
  • 1 голям морков
  • 1 стрък целина
  • 2 стрити скилидки чесън
  • сол на вкус
  • консерва от 400 г домати, без люспи, нарязани
  • няколко стръка наситнен магданоз и допълнително за поръсване
  • ½ супена лъжица пресни листа от мащерка
  • ¾ чаена лъжичка сух риган
  • лют пипер на люспи – на вкус и по желание
  • черен пипер на вкус
  • 1 изсушен дафинов лист
  • 420 г консерва маслен боб – отцеден и изплакнат
  • сирене фета за поръсване – по желание

Приготвяне:

  • Загрейте фурната на 190 градуса.
  • В голям тиган на средно силен огън добавете ⅛ чаша зехтин.
  • След като зехтинът се загрее може да добавите нарязаните зеленчуци и чесъна.
  • Овкусете със сол и бъркайте, докато поомекнат.
  • Следва да сложите доматите и останалите подправки.
  • Отново разбъркайте и добавете боба.
  • Гответе около няколко минути.
  • Пресипете ястието в тава за печене,
  • Печете около 20 – 30 минути, докато стане леко златистокафяво.
  • Премахнете дафиновите листа от ястието и поръсете с магданоз и фета сирене по желание.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase