Снимка: Istock

Дрехите започват да миришат на застояло, ако се държат в гардероба за известно време. Дори да са изпрани и чисти, те могат да придобият неприятен мирис, който да понижи самочувствието ви.

За да върнете приятния и свеж аромат на дрехите си, вместо да ги перете повторно, което ги захабява, вижте как можете да се отървете от неприятната миризма.

Кои са хитрите начини да отстраните лоша миризма от дрехите?

Да ги освежите с пара

Силата на парата не трябва да се подценява. Високата температура и влагата отнемат неприятната миризма от дрехите, особено ако са стояли задълго в гардероба и са поели от неговите миризми. Ако имате парочистачка, просто обработете дрехите с нея. Това ще ги освежи моментално. Ако нямате такъв уред, загрейте тенджера с подсолена вода и закачете дрехите над парата. Това ще подейства по същия начин.

Увийте дрехите във вестници за една нощ

Вестниците имат свойството да поглъщат влагата и лошата миризма от тъканите. Увийте дрехите, които са поели неприятен мирис от гардероба във вестници. Оставете ги така за една нощ. На следващия ден няма да има помен от лошата миризма.

Използвайте утайка от кафе

Кафето има свойството да поема различни миризми и да оставя приятния си аромат. Използвайте утайка от кафе в купичка, която да поставите в гардероба. То ще поема влагата и миризмата на застояло, и няма да позволи на дрехите да се вмиришат.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase