Снимка: Istock

Този метал, по-точно, това покритие, е особено предпочитано за обзавеждането на кухни и бани. Но ако трябва редовно да го поддържате, ще забележите, че всъщност хромът може да бъде и доста капризен. Ето защо в следващите редове ще ви предложим няколко трика за почистването му, които ще накарат домът ви да заблести.

Почистете хромираните части с оцет

Използването на оцет като почистващ препарат за хром е чудесен начин за премахване на петна и минерални отлагания от хромирани повърхности. Малко количество оцет може да се справи с упоритите петна по душове, стойки за хавлии, кранове, панти, хромирани облицовки, брони, тигани – каквато и да е хромирана повърхност, която се нуждае от добро почистване във вашия дом. Ето какво ви трябва – малко оцет, малко вода и кърпа. Смесете оцет и вода в съотношение 1:1. Използвайте мека гъба или кърпа, за да избършете повърхността.

Избягвайте да използвате материи с твърди влакна, тъй като някои четки и тампони могат лесно да оставят драскотини върху хрома. За труднодостъпни места опитайте да използвате стара четка за зъби с мек косъм. Добавете малко сода бикарбонат за допълнителна сила. След като вашият хром е хубав и чист, помислете за полирането му! Можете да намерите лак за хром във всеки автомобилен магазин или железария. Лакът не само ще защити повърхността, но и ще придаде на вашия хром онзи удивителен, чисто нов блясък.

Върнете блясъка на хрома с почистващ препарат, вода и алуминиево фолио

Напълнете кофа (две трети от обема й) с топла или гореща вода. Ако искате да почистите малък участък хром, можете да не използвате цяла кофа и да нанесете водата и препарата директно върху кърпа. Разтрийте хрома с неабразивна гъба или кърпа. За да предотвратите петна или ивици, подсушете зоната с отделна кърпа. След това натрийте хрома с алуминиево фолио. Тъй като алуминият е по-мек метал от хрома, той може да се използва за полиране на вашия хром.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase