Снимка 24 часа

Премиерът Николай Денков и министрите на спорта, образованието, транспорта и туризма Димитър Илиев, Галин Цоков, Георги Гвоздейков и Зарица Динкова се срещнаха тази вечер с учениците от 68 СУ "Акад. Никола Обрешков" в столичния жк "Дружба". Николай Денков поигра волейбол, докато министър Динкова се хвана на хорото, а след това се включи и в занимания по рисуване.

Не искам да коментирам сблъсъците в парламента, не трябва да има такива неща. Моят призив е: винаги мислете какво правите, защото това се вижда по телевизията и се вижда от хората. Не са приемливи тези неща. Всеки трябва да си носи отговорност за действията си. Това коментира премиерът във връзка с покачването на напрежението днес между народните представители.

В отговор на въпрос дали сблъсъците днес блокират работата на парламента, министър-председателят каза, че със сигурност това пречи и миналата седмица действително се е стигнало до блокаж. По думите му това е проблем. Денков обаче не очаква да има неприятни последствия и проблеми със съдържанието на държавния бюджет.

На въпрос за бюджета на НЗОК и ДОО Денков каза, че всичко, което е внесено, е изключително добре обмислено и той няма притеснения в това отношение. Винаги един по-задълбочен дебат не само може да промени нещо, но може по-добре да обясни какви са причините и доводите да се вземе едно или друго решение, каза премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase