Снимка Инстаграм
fallback

Кубрат Пулев победи поляка Анджей Вавжик с единодушно решение в главната битка на боксова галавечер в Коста Меса, САЩ. Българинът доминираше през всички десет рунда, като на два пъти прати съперника си в нокдаун. Така Кобрата постигна 30-а професионална победа в кариерата си.

След мача Кубрат призна, че последните два дни е бил с висока температура и с щаба си са обсъждали дали да не откажат мача.

Oще по темата
42-годишният българин получи доверието и на тримата съдии край ринга – 99:89, 100:88, 100:88, и регистрира 30-ата си победа в 32 мача сред професионалистите. Двама от арбитрите видяха по-добра игра на Пулев и в десетте рунда на мача, докато един от тях присъди един рунд в полза на Вавжик.

Двубоят от тежка категория премина изцяло под контрола на Пулев, като той прати съперника си на два пъти в нокдаун, но се размина с нокаута.

Малко преди началото на срещата стана ясно, че Пулев е бил привикан да даде допинг проба, каквато обикновено се дава след мачовете. Това обаче не изглежда да повлия особено на българина, който от началото на срещата бе по-активният боксьор. В първите два рунда играта бе по-скоро опознавателна с минимално предимство на Пулев. В третия рунд то вече изглеждаше по-сериозно, но без да се създават критични ситуации на ринга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 4 месеца

Отдавна не се беше бил Кобрата, а Тервел беше контузен след последния мач и трябваше да се възстанови. Добри мачове и браво за победите, момчета! Пише, че бил с температура Кубрат - радвам се, че всичко е точно! Поздравления и за мъжките битки! Българите сме корави хора - Багата на времето беше победил с две счупени ръце! А разбирачи, комплексари и Българо-мразци - само правят вятър! Те не прославят България с добро, за разлика от Братя Пулеви! Така че познайте кой ще бъде запомнен ;)

39

Браво и на двамата!

преди 4 месеца

И двамата братя Пулеви имаха двубои и двамата победиха! Достойно представяне на България и на двамата - в нета им има запис на мачовете, който се интересува и не е могъл да гледа, че беше рано и "медиите" не обявиха предварително (с малки изключения) - не знам защо. Щеше да е добре да спечелят с нок-аут, но пък важно е, че победата беше категорична и нямаше смисъл да се застрашава здравето на опонента излишно. Поздрави на всички Българи и Весели Празници! Подминавайте злобата и бъдете хора!

38

Анонимен

преди 4 месеца

Дреме ми за селянчето от въздух без покритие..

fallback