Снимка: Istock

Чистенето и поддържането на дома са дейности, за които най-спокойно можем да кажем, че имат начало, но нямат край. Разбира се, важно е не само колко време отделяте за почистването, но и дали го правите качествено и със стратегия. Ето защо, за да спестите време и усилия, в следващите редове ви предлагаме няколко идеи за по-чист дом. Ето ги и тях:

Освежете дивана

Диванът е един от основните мебели във всеки дом. Но той може и лесно да се освежи, като го почистите добре с прахосмукачка. Отстранете всички декоративни възглавници, за да почистите добре всяка повърхност и цепнатина. Четката за тапицерия върши чудесна работа и можете да я използвате преди прахосмукачката. Ако спите на дивана, не забравяйте да го разгънете и да го изчистите и от двете страни. След това напръскайте с освежител за мебели или текстил.

Изчистете леглото на домашния любимец

Не забравяйте да поддържате леглото на вашия домашен любимец чисто. По този начин ще подпомогнете неговото здраве и ще намалите миризмите в дома ви. Започнете с прахосмукачка, преди да го изперете. Използвайте специален хипоалергичен перилен препарат. Изплаквайте добре, за да сте сигурни, че целият перилен препарат е отстранен от тъканта.

Освежете матраците

Използвайте силата на парата, за да убиете акарите и да освежите матрака си. Изберете слънчев, прохладен ден за почистване, така че матракът да е сух преди лягане. Ако нямате уред за пара, можете да поръсите матрака със сода за хляб, да го оставите за няколко часа и след това да го почистите с прахосмукачка.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase