Снимка: Istock

Без съмнение всяка домакиня би казала, че поддържането на дома и всички задачи, свързани с него, най-спокойно могат да се нарекат „работа на пълен работен ден“. Но защо да губите време и усилия? В следващите редове ви предлагаме няколко трика, които ще ви помогнат. Ето ги и тях:

Направете си евтин домашен освежител за въздух

Напълнете малка тенджера с вода и я сложете на котлона. Поставете вътре канела и карамфил (дори можете да сложите и малко портокалова кора, ако имате такава). Всички тези съставки ще ви помогнат да си правите страхотен и много евтин освежител за въздух. Можете да го поставите около масата или пък около входа на жилището си.

Използвайте стари банкови карти

Старите банкови и други карти са страхотни стъргалки – идеални за премахване на разлята храна от пода и упорити неща, които не се изтриват лесно от плотовете (като например разлято тесто за палачинки). Можете да ги използвате също за изстъргване на вътрешността на микровълновата печка и за изстъргване на тави за печене.

Използвайте стари пакетчета чай за цветята

Ако се чудите какво да правите с използваните пакетчета чай, при всички случаи не ги изхвърляйте. Можете да ги отворите и да поръсите с тях растенията, които отглеждате. Така ще ги накарате да цъфнат по-бързо и да са с по-живи цветове. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase