Снимка: Istock

Продукти:

  • Консерва нахут от 420 г
  • 420 г варена тиква без обелки
  • 2 стрити скилидки чесън
  • 3 супени лъжици сусамов тахан
  • ½ чаена лъжичка кимион на прах
  • ½ чаена лъжичка пушен червен пипер
  • ½ чаена лъжичка люспи от червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус
  • сокът на 1 лимон
  • няколко капки зехтин

Приготвяне:

  • Отцедете нахута и го изплакнете.
  • Сложете го в кухненски робот заедно с останалите съставки.
  • Смелете до получаването на гладка смес.
  • Ако хумуса е прекалено гъст може да добавите малко от течността на нахута от консервата или вода.
  • Опитайте как е на вкус и по ваше желание добавете още от някоя от съставките.
  • Прехвърлете готовия хумус в подходяща чиния.
  • За финал поръсете със зехтин, червен пипер, може и малко обелени тиквени семки.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase