Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 големи зелени чушки
  • 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 3 стрити скилидки чесън
  • 420 г консерва с нарязани на кубчета домати, без люспи
  • ½ чаена лъжичка сладък червен пипер
  • ½ чаена лъжичка люспи от червен пипер (лют)
  • ½ чаена лъжичка смлян кориандър
  • сол, черен пипер на вкус
  • няколко листа наситнен магданоз
  • ¼ чаша ситно нарязани листа кориандър
  • около 1 ч.л., но не повече червен винен оцет. Изпечете чушките и ги сложете в хартиена, найлонова торба, или покрити в купа, за да може след това по-лесно да ги обелите.

Приготвяне:

  • В добре загрят тиган добавете зехтина заедно с чесъна.
  • Гответе няколко секунди като бъркате, за да не загори чесъна.
  • Следва да добавите доматите, червения пипер, червения пипер на люспи, кориандъра, сол и черен пипер.
  • Оставете сместа да заври, след това намалете котлона и покрийте тигана наполовина с капак. Оставете да къкри около 10 минути.
  • Обелете и нарежете печените чушки, след което ги добавете към доматената смес.
  • Оставете я да къкри още около 5 минути.
  • За финал сложете магданоза, кориандъра и червения винен оцет.
  • Разбъркайте и махнете от котлона, за да се охлади, преди да сервирате.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase