Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 и 1/2 кг тиква
  • 2-3 ябълки
  • 1 глава жълт лук
  • 100 г корен от джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • 1 супена лъжица куркума
  • 1 супена лъжица къри на прах
  • вода колкото да покрие добре съставките
  • 1 чаша кокосово мляко или готварска течна сметана
  • 4 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  • Тиквата и ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на кубчета.
  • Джинджифилът и лукът се обелват и нарязват.
  • В голяма тенджера загрейте зехтина и добавете лука, джинджифила, чесъна, кърито, куркумата и ябълките.
  • Разбъркайте хубаво, след което добавете тиквата и сол, черен пипер на вкус.
  • Следва да налеете вода и да оставите супата да заври.
  • След като заври, засечете 40 минути.
  • Ако съставките не са омекнали достатъчно, гответе още няколко минути.
  • Когато тиквата е напълно сварена, махнете тенджерата от котлона и пасирайте до получаването на кремообразна смес.
  • За финал сипете кокосовото мляко, разбъркайте и сервирайте с белени тиквени семки и крутони.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase