Снимка: Istock

Периодът, в който сте си вкъщи и отглеждате децата си със сигурност е изпълнен с много забавни моменти – игри, смях… но и доста работа около поддържането на чистотата.

Времето е най-ценният капитал, който имате и вие знаете, че трябва да го „харчите“ разумно. Ето защо в следващите редове ви предлагаме няколко хитринки, които ще ви улеснят в почистването. Ето ги и тях:

Използвайте прахосмукачка

Въпреки модерния начин на живот и всевъзможните джаджи, с които сме затрупани, във всеки дом ще се намери „добрата стара“ метла. Когато имате деца, със сигурност я използвате доста често, тъй като по пода има какво ли не. Вместо това обаче можете да използвате прахосмукачка. Тя ще събере дребните частици от пода, при това доста по-бързо. Можете дори да използвате модел без кабел, който ще ви улесни още повече.

Почистете играчките

С времето играчките могат да се превърнат в истински развъдник на бактерии. Затова е добре да ги почиствате качествено през определен период. Плюшените играчки можете да поставите в торба за пране и да ги изперете в пералнята, а всички останали (дори и тези, които имат нужда от дезинфекция) да поставите в миялната машина.

Почиствайте своевременно

Ако имате навика да почиствате дома си само по едно и също време на деня, рискувате той да се превърне в една малка джунгла. Вместо да изчаквате, почиствайте по-често. Например – след като децата са играли в една стая, нека приберат играчките си; можете да спестите време и като заредите миялната докато готвите или пък измиете използваните чинии веднага след вечеря.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase