Снимка: Istock

Цветята създават настроение и са неизменна част от всеки наш празник. Но знаем ли какви са скритите послания, които стоят зад тяхната красота и ароматен чар?

В следващите редове ще ви споделим кои са цветята, които могат да внесат в дома или офиса ви здраве и късмет. Ето и някои от тях:

Бамбук на щастието (Драцена сандериана)

Едва ли знаете, но този вид бамбук е известен с това, че привлича положителна енергия в дома и е растение, за което в много страни се вярва, че носи късмет. Броят на стръковете на едно бамбуково растение определя в коя област от живота ви искате да привличате късмет.

Например 3 стръка се фокусират върху щастие, богатство и дълъг живот; 6 върху късмет и богатство; 7 върху добро здраве; 9 голям късмет, а 10 съвършенство. Той е прекрасно допълнение към интериора ви, особено ако харесвате минималистичния стил. Освен това, за да го отглеждате, няма да е нужно да полагате никакви специални грижи, тъй като бамбукът се отглежда във ваза с вода. Можете от време на време да я сменяте и да забърсвате листата му.

Змийско растение

Уникалните вертикални и заострени листа на змийското растение са не само впечатляващи, но и пречистват въздуха по-добре от повечето растения. Също така, поради външния си вид, подобен на меч, се смята, че листата пресичат препятствията и отрицателната енергия, позволявайки само положителни вибрации за късмет да преминават през тях. За радост на повечето от нас, то също не се нуждае от кой знае какви грижи. Трябва му малко светлина (но не прекалено) и умерено поливане (между поливанията почвата трябва да изсъхнала). Интересното за него е, че можете да го отглеждате дори и в спалнята, като то ще пречисти въздуха ви, абсорбирайки токсините и освобождавайки кислород.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase