Снимка: iStock

50-те години са били динамична ера на промяната, включително когато говорим за прическите. Белязан от емблематични жени като Грейс Кели, Одри Хепбърн, Мерилин Монро, Арета Франклин и Елизабет Тейлър, блясъкът тогава е бил демонстриран чрез изтънчен бретон и обемни коси, а процедурите за грижа за косата са включвали сложни техники, които са били авангардни за времето си.

По това време дори много късите коси са направили впечатление, показвайки, че жените могат да бъдат женствени и без дълги кичури. Въпреки че 50-те години може да е отдавна отминала епоха, може да се изненадате, че някои от най-горещите визии днес са вдъхновени именно от този емблематичен период.

Стиловете в прическите от 50-те, които се завръщат

1. Пудел прическа

Позната като мехурчеста прическа и наскоро преименувана на ананасова коса, тази прическа се отличава с къса, плътно навита коса, наподобяваща козината на пудел. Тя е идеална за жени с естествено къдрави кичури и е популяризирана от актриси като Лусил Бол и Пеги Гарнър.

За да получите външния вид, навийте косата си с ролки и ги оставете за една нощ. След това използвайте гребен с тънки зъбци и спрей за обем, нанесен в темето на главата, заедно с фиби, за да получите емблематичната къдрава коса отпред.

2. Буфан

Една от най-емблематичните прически за 50-те години, буфанът произлиза от френската дума за издуто. Интересното е, че стилът вдъхновява прическата кошер, с която често се бърка. Класическият буфан от 50-те години има разрошен вид, наподобяващ прическата шаг, но тук косата е вдигната високо на върха на главата и покрива ушите с кичури, висящи отстрани.


Кои други стиловете в прическите от 50-те се завръщат, четете  в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase