Снимка: Istock

Продукти:

  • 8 супени лъжици разтопено масло
  • 1 чаша кристална захар
  • 2 големи яйца
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • 2 супени лъжици олио
  • 3/4 чаша неподсладено какао на прах
  • 1/2 чаша брашно
  • 2 чаени лъжички царевично нишесте
  • 1/4 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • щипка сол
  • 1 чаша нарязан натурален шоколад

Приготвяне:

Загрейте фурната до 160 градуса. Намаслете подходяща форма за печене и оставете настрана. В голяма купа разбийте разтопеното масло и захарта до пухкавост. Добавете яйцата и ванилията и разбийте отново. Добавете какаото и олиото.

Отделно комбинирайте брашното, царевичното нишесте, содата за хляб и солта и ги добавете към основната смес. Когато се получи гладко тесто без бучки може да добавите шоколада. Тестото се изсипва в намазнена с масло форма за печене.

Печете в предварително загрята фурна на 160-180 градуса за около 25 – 30 минути. Тестото трябва да е стегнало, а в центъра като тествате с клечка за зъби или дървен шиш да не е течно, а да има прикрепени влажни трохи. Внимавайте да не препечете десерта. След като браунито изстине може да сервирате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase