Снимка: Istock

Сватбата е един от най-специалните моменти в живота на двама влюбени, които са решили да споделят живота си като брачна двойка. Без значение през кой сезон е планирана една сватба, дали ще е пищна или с по-малко гости, дали ще е морска, в планината и т. н. цветята са важна част от нея. Без тях не може! Избираме ги според идеите ни за сватбено тържество, любими цветове, акценти в роклята на булката. Но знаем, че цветята имат и символно значение.

Към булчинския букет или декорацията няма да забравим да добавим малко розмарин или маслинови клонки, защото не само добавят повече красота в зелено, но също носят и благополучие.

Вижте кои са едни от най-добрите цветя за декорация и букет за вашия празник.

Божур

Тези разкошни буйни цветове в китайската култура са символ на богатство и често са бродирани върху дрехите на булката и включени в сватбената декорация. В Корея пък божурите представляват семейно щастие и страст и се използват за булчински букети, но и за бутониерата на костюма на младоженеца.

Рози

Те са символи на любов и плодородие и играят важна роля в сватбите в Гърция например. Гостите хвърлят по двойката розови листенца и ориз за просперитет. В много други страни листенца от рози често се хвърлят по двойките, напускащи церемонията, отново, за да се поканят любовта и изобилието в живота на младоженците. Розите са и едни от най-подходящите цветя за булчински букет и декорация на празненството. Тук може да прочетете повече за значението на различните цветове рози.

Жасмин

Често може да се види в хавайските сватби, където булките носят букет или по себе си местен бял жасмин. В Индия гостите на сватбата получават малки гирлянди от жасмин, които да увият около китките си или да сложат върху главата си. Жасминът е символ на чистота, любов, а ароматът му се смята за афродизиак.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase