Снимка: Istock

Вероятно сте забелязали, че колкото и усилия да полагате, за да поддържате дома си подреден и чист, това често пъти си остава мисия невъзможна. Сякаш понякога забравяте нещо или без да искате пропускате места, на които които се събират нечистотии и това се отразява на цялостният облик на вашето жилище.

В следващите редове ще ви предложим няколко лесни трика, с които ще накарате домът си да заблести. Ето ги и тях:

Дезинфекцирайте кошчетата за боклук

Понякога колкото и често да изхвърляме боклука, отново и отново можем да усетим неприятна миризма. За да можете да я премахнете, дезинфекцирайте и почиствайте добре коша за боклук. Използвайте ръкавици и подсушете със суха стара кърпа.

Не пропускайте да почистите тръбите

Каналът около мивката и пространството в шкафовете понякога може да е причина за появата на неприятни миризми. Ако не искате да използвате агресивни препарати, за да почистите каналите, можете да изсипете пакетче сода бикарбонат, а след това чаша бял оцет. Покрийте с малка чинийка или капаче за няколко минути. След това пуснете силна струя студена вода.

Изперете завесите

За съжаление, често пъти оставяме тази нелека задача за пролетното почистване, но истината е, че мръсните завеси могат да придадат на дома ви леко немарлив вид. Ето защо, въоръжете се с търпение и поне веднъж всеки сезон свалете и изперете пердетата. За да запазите свежестта им по-дълго, по време на прането използвайте омекотител, а след това – ароматизатор за текстил.

Боядисвайте редовно

Със сигурност боядисването на пространствата в дома ви е нещо, което може да го освежи буквално на момента. Но повечето хора избягват редовното боядисване. Ако искате да запазите стените си свежи, правете го на всеки 3 години, или ако се налага – дори по-често.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase