Снимка: Istock

Ако редовно почиствате жилището си, вероятно с времето сте си изготвили нещо като собствена стратегия, която използвате, за да се улесните в тази немалка част от домакинската работа. Е, както знаете, в живота винаги има възможност да се научите на нещо ново. Затова в следващите редове подбрахме за вас топтрикове, които специалистите използват в почистването на дома. Ето ги и тях:

Почиствайте по посока на часовниковата стрелка

Адриана Азиз, част от екипа на фирма за професионално почистване споделя: „Първата страница в нашите стандартни оперативни процедури предвижда, че каквато и стая да почиствате, никога не забравяйте да започнете да го правите по посока на часовниковата стрелка. Това ще ви помогне да избегнете пропускането на определени места“.

Чрез този метод ще улесните значително следващото си почистване и ще удължите времето, в което стаята е подредена.

Използвайте листчетата за сушилня по различен начин

Кърпичките за сушилня служат за предпазването на дрехите, кърпите и спалното бельо от гънки, а освен това ароматизират и омекотяват. Тук обаче ви предлагаме да ги използвате по малко по-различен начин. С тяхна помощ ще можете лесно да премахнете прах, косми и други малки нечистотии, които може би сте пропуснали при почистването с прахосмукачка.

За да почистите от прах труднодостъпните места, можете да закрепите кърпичка за сушилня към валяк за боядисване с помощта на малки гумени ластици.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase