IStockphoto

Живеейки в дигитална ера, социалните мрежи са едно от основните неща в ежедневието ни. Оттам черпим идеи за снимки, модни стилове, грижа за кожата и косата. От инфлуенсъри, възхваляващи „магическите“ серуми до прецизно подробни процедури, съветите са толкова разнообразни, колкото и изобилни. Те обещават да преобразят косите ви, превръщайки и най-слабите кичури в обемна грива, на която и лъв би завидял. Но колко истина има зад тези свръхоптимистични надписи? Действат ли наистина тези съвети за растеж на косата, които много хора онлайн наричат промени в играта?

За да ви помогнем да пресеете това изобилие от информация, ние прегледахме някои от най-популярните съвети за растеж на косата в Instagram, за да видим дали наистина си струват. Като се потопим дълбоко във всяка практика, ние се стремим да отделим фактите от измислицата и да предоставим ясни, приложими съвети за здравето на вашата коса. Така че, ако сте уморени от догадки, продължете да четете, докато разплитаме истината от тенденцията, като ви помагаме да разберете кои практики наистина биха могли да дадат на косата ви здравето и дължината, които заслужава.
 
Кои съвети за коса си струва да опитате? 

Истина или не – здравето на скалпа е основополагащо
 
Факт – Здравият скалп определено е основополагащ за красивата и силна коса – това е почвата, в която растат корените на кичурите ви. И точно като растенията, космените фоликули виреят в чиста, подхранена среда. Редовното почистване, ексфолиране и минимизирането на натрупването на продукти допринасят за поддържане на цялостното здраве на косата.
 
Според д-р Микеле Грийн, средно има около 100 000 космени фоликула на скалпа, всеки от които произвежда един кичур коса. Изследванията показват, че лошото здраве на скалпа, характеризиращо се със запушени космени фоликули, мъртви кожни клетки, суха кожа и липса на кръвообращение, може да доведе до слаба и чуплива коса, накъсване и изтощение. С други думи, грижата за скалпа е от съществено значение за здравия растеж на косата.

Срок на годност на козметиката – кога да изхвърлите шампоана и балсама

Витамини срещу косопад – какво да пиете?

Грижа за косата – тенденциите, които да следвате

Истина или не – Ежеседмични третирания с масло
 
Зависи – Маслените процедури за коса са били част от човешката рутина за красота от векове, но дали наистина са ефективни за растежа на косата? Д-р Грийн казва, че зависи, добавяйки че нашата коса естествено отделя себум, за да хидратира космите, но косата ни все още може да изсъхне и да се нуждае от повече влага. Тренирането с масло преди и след измиване на косата може да помогне за поддържане на космените фоликули, за да защити скалпа чрез образуване на естествена защитна бариера, да намали сухотата и да укрепи космите. Ако се борите с някое от тези състояния, добавянето на правилното масло към рутинната ви грижа за косата може да направи чудеса за растежа ѝ.

Още съвети за грижата за косата, ня които да вярвате, ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase