Снимка: Istock

За да успеете да поддържате дома си изрядно чист, трябва да помислите не само за повърхностно почистване. Понякога насъбралата се нечистотия и микробите могат да бъдат причина за появата на неприятни миризми. Ето защо в следващите редове ще ви предложим няколко трика, които ще ви помогнат да се радвате на безупречна чистота. Ето ги и тях:

Почиствайте редовно щорите

Това е едно от местата, където се събира много прах – ето защо препоръчително е да почиствате щорите веднъж седмично, за да изглеждат като нови. За целта – използвайте приставката за прах на вашата прахосмукачка и премахнете натрупванията. Започнете да чистите от горе надолу и от ляво надясно. Пуснете щорите и повторете същото и от другата страна.

Не пропускайте миялната

С времето, колкото повече ползвате вашата миялна, във вътрешността ѝ се натрупват остатъци от храна, мухъл и бактерии. За да я предпазите от миризмите и вредните микроби, създайте си навик след всяко миене да премахвате остатъците от храна на дъното и във филтъра. Веднъж месечно почиствайте барабана със специален препарат или таблетки, като пуснете миялната празна.

Изперете завесата за баня

Едва ли сте обръщали внимание, но мръсната завеса за баня може да накара цялата баня да не изглежда добре. За да я почистите добре, пуснете я на по-нежен цикъл в пералнята, като добавите подходяща за перални машини белина (ако завесата е бяла) или перилен препарат. За още по-добро изпиране, сложете и няколко бели хавлиени кърпи.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase