Снимка: iStock

Ах, лято. Има толкова много неща, които да обичате в този сезон – дългите дни, прекарани на плажа, мързеливите следобеди на верандата, студения коктейл. Единственият потенциален проблем на цялото това забавление? Неукротена, къдрава, разрошена коса, която предизвиква още повече топлина в тялото ви. Независимо от вашия тип, текстура и дължина на кичурите, топлината и влажността могат да превърнат оформянето на прическа в доста проблемен процес, който да ви изкара извън нерви.

Когато говорим за летни прически, има няколко универсални неща, които трябва да имате предвид. Първо, когато можете, вдигайте косата си нагоре. С повишаването на температурите е много лесно да се изпотите, особено по врата, ако кичурите ви са пуснати. Затова измислете стилни летни прически, които държат косата възможно най-далеч от тялото. Това ще ви осигури хлад за по-дълго време, но в същото време няма да ви накара да жертвате стила и красотата си.

Второто нещо, което да имате предвид, е забавлението. Сега е моментът да си поиграете с аксесоари, като ярко оцветени фиби или шалове, за да добавите визуален интерес към иначе обикновените стилове. И ако всичко друго не ви харесва, не забравяйте, че обикновената опашка или разхлабен кок винаги са добър вариант за лятото.

Най-подходящите прически за летните горещини:

Нестандартна опашка
Тази комбинация от конска опашка и бретон тип завеса е вдъхновена от секссимвола на 60-те години Бриджит Бардо. Прическата се характеризира с рошава текстура и небрежност, които ще ви осигурят както стил, така и необходимата прохлада през лятото. Съчетава се добре както с рокли, така и с обикновени тениски, така че може съвсем спокойно да я включите в ежедневието си.

За да постигнете визията, разделете бретона в центъра и навийте косата далеч от лицето с преса. Напръскайте текстуриращ спрей навсякъде, за да премахнете изплъзването, след това срешете назад с мека четка и закрепете опашката на тила с ластик. Оставете свободни кичури да падат и да оформят лицето за по-меко и небрежно излъчване. Леко издърпайте косата на върха на главата, за да увеличите обема, и завършете с лак, за да я задържите на едно място.

Цялата статия, четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase