IStockphoto

С толкова много термини в света на грижата за кожата е лесно да се объркате. А с новите продукти, които се лансират всеки ден и обещават да ви помогнат да постигнете различни цели, следенето на това какво всъщност работи и е полезно за вас става още по-трудно. 

Вземете, например, "озаряване на кожата" - термин, който вероятно сте забелязвали в описанието на ефектите на любимия ви витамин С или продукт за ексфолиране. Въпреки че двете думи звучат подобно, озаряването на кожата не е изсветляване на кожата. Първото се отнася до комбинация от ефекти, за да придадете на лицето си по-сияен блясък. То има по-малко общо с пигмента и повече с жизнеността, докато изсветляването се отнася до намаляване на обезцветяването и пигментацията на кожата. 
 
Какво е изсветляване на кожата?
 
Изсветляването на кожата се отнася до намаляване на матовостта й и я прави по-сияйна. Но, както отбелязват дерматолозите, термиът е субективен. 
 
Според по-задълбочената разбивка на метода, изсветляването на кожата се отнася до процеса на подобряване на блясъка и яркостта на кожата без да се променя няйният естествен цвят. Продуктите, използвани тук имат за цел да подобрят текстурата и тонуса на кожата чрез ексфолиране на мъртвите кожни клетки, насърчаване на обновяването им и увеличаване на хидратацията. Това може да помогне за намаляване на фини линии и белези от акне, както и да подобрят проникването и ефикасността на други продукти в грижата за кожата. 
 
Тъй като избелващите агенти не влияят върху производството на меланин, те обикновено се считат за по-безопасни и по-щадящи от продуктите за озаряване на кожата. Въпреки това, някои хора все още могат да изпитат чувствителност или алергични реакции към определени съставки, така че трябва да внимавате при смесването на твърде много агенти. За да гарантирате безопаността на кожата, трябва да комбинирате тези продукти със слънцезащитен крем.
 
Как да изсветлите кожата си?
 
1. Ежедневена рутина за грижа
 
Трябва да започнете с основите, като първата стъпка е разработването на здравословна ежедневна рутина за грижа за кожата. Дерматолозите подчертават, че е от съществено значение да следвате последователен режим, който включва почистване, серуми за поддържане на кожната бариера, овлажняване и нанасяне на слънцезащитни продукти всеки ден. Редовното овлажняване на кожата може да я поддържа по-здрава, хидратирана и жизнена. 
 

Бюти съвети – как да изглеждате естествено, дори с грим

Бюти съвети – как да минимизирате порите си

Нежни и красиви – 6 начина да победите бръчките

2. Съставки като витамин С и ниацинамид
 
Витамин С е мощен антиоксидант и играе решаваща роля за здравето на кожата. Може да помогне за избистряне на тена, да намали появта на тъмни петна и да предпази кожата от увреждане, причинено от свободните радикали. 

Още начини за изсветляване на кожата идруги бюти съвети ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase