Снимка: Istock

Любителите на градинарството знаят колко важно е почвата да бъде подготвена преди настъпването на пролетта. Това е сезонът, в който повечето растения се посяват или засаждат, което прави подготовката на почвата особено важна.

Почвата трябва да е добре подготвена и подхранена преди да засадите нещо в нея през пролетта. Това ще помогне на растенията, цветята, зеленчуците или билките ви да растат буйни и здрави.

Кои са нещата, на които е добре да обърнете внимание при подготовката на почвата през пролетта?

Подгответе инструментите си

За да оформите градината си са ви нужни инструменти. Не чакайте последния момент, а прегледайте предварително набора си от инструменти. Преценете какво ви трябва и си го набавете. Трябва да се има предвид също, че инструментите могат да пренасят различни бактерии и плесени по растенията. Това налага старателното им почистване преди употреба, ако искате растенията ви да растат здрави и буйни.

Подготовка и подхранване на почвата

Инструментите ви ще са ви нужни, за да разкопаете почвата и да я направите по-рохка, богата на кислород. Това е важна част от подготовката за засаждане на растения. Следва подхранването. През пролетта е добре почвата да се обогати с минерали и хранителни вещества, за да може растенията да растат по-бързо и качествено.

За целта обмислете добре какво възнамерявате да засадите в почвата. В зависимост от това изберете подходящите подхранващи смеси.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase